Odżywianie

Wiosenny koktajl

1

W takie dni jak dzisiaj, kiedy pada deszcz a słońce chowa się za chmurami, często czujemy przygnębienie, chce nam się spać i zastanawiamy się, gdzie ta prawdziwa – piękna, kolorowa, jasna, rozpromieniona wiosna?

Pochmurne niebo wcale nie musi oznaczać pochmurnego samopoczucia! Od kiedy zaczęłam zdrowo się odżywiać, coraz rzadziej zdarza mi się mieć zły nastrój. To z pewnością zasługa tego, że dostarczam organizmowi wszystkiego, co jest mu potrzebne do prawidłowego funkcjonowania i nie zaśmiecam go chemicznymi dodatkami. Ale nie tylko. Dieta wegańska składa się głównie z warzyw i owoców, a one, jak wszyscy doskonale wiemy, są niezwykle kolorowe, dzięki nim wiosnę mam codziennie – na talerzu!

W pochmurne dni polecam terapię kolorowymi potrawami – działa błyskawicznie! Proponuję zacząć od koktajli. Taki wiosenny koktajl, w intensywnym kolorze to świetny pomysł na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Jego kolor z pewnością nas rozweseli, a smak ożywi i naładuje witaminami. Zazwyczaj koktajle przygotowuję tylko z owoców ale dzisiaj przygotowałam wiosenny koktajl warzywno – owocowy. Jest bardzo smaczny, ma mnóstwo witamin i przepiękny zielony kolor.

Do przygotowania tego koktajlu potrzebujemy:

– 2 duże liście jarmużu

– 2 jabłka

– 1 pomarańcza

– 2 kiwi

– 2 laski selera naciowego

– woda

Wszystko wystarczy jedynie zblendować. A potem cieszyć pięknym kolorem i rokoszować niesamowitym smakiem!

Dobrego dnia!

2

3

4

5 wiosenny koktajl

Dodaj komentarz