Przez całe lato moim porannym rytuałem jest spacer po ogrodzie. Nie ważne czy pada deszcz, czy od wczesnych godzin jest gorąco. Każdego dnia, chwilę po tym jak wstanę z łóżka, maszeruję na ogród i zbieram świeże warzywa i owoce. Część z nich zjadam oczywiście prosto z krzaczka (tak się dzieje ostatnio z malinami, jakoś nie mogę ich donieść do domu).
Latem przygotowuję koktajle z największą przyjemnością. Ilość owoców i warzyw jest tak ogromna, że aż szkoda ich nie wykorzystać. A w postaci koktajlu można zjeść ich znacznie więcej niż nierozdrobnionych. W dzisiejszym wpisie użyłam świeżego jarmużu. Warto dbać o różnorodność, dlatego jem go na przemian z inną zieleniną ale w ogrodzie mam go tak dużo, że mogłabym jeść go właściwie codziennie.
Koktajl z jarmużu, banana i jabłka przygotowałam z tego, co akurat miałam pod ręką. Na duży głód jest idealny. Po pierwsze przygotujemy go w kilka minut. Po drugie możemy mieć pewność, że nasyci nas na długi czas.
Składniki (na 1 porcję):
– 2 duże garści jarmużu
– 1 dojrzały banan
– 1 duże jabłko
– 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
– 1 szklanka wody
Jarmuż zmiksowałam dokładnie z wodą, dodałam resztę składników i blendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.
Po więcej zdjęć zapraszam na mój profil na Instagramie
2 komentarze
zielona_walizka
pychota!!!! 😉
Iwona
Cieszę się, że Ci smakowało Aniu 🙂 Szykuję już kolejny!