Koktajl ze szpinaku, jabłek i płatków owsianych to idealne rozwiązanie na bardzo pożywne śniadanie. Szczególnie, kiedy na jego przygotowanie nie mamy zbyt wiele czasu. Mój wczorajszy poranek zaczęłam właśnie tym koktajlem. Nasycił mnie na kilka najbliższych godzin, dodatkowo czułam się lekko i miałam mnóstwo energii, dzięki której uporałam się z wieloma zaplanowanymi na ten dzień sprawami. Takie śniadanie to świetny początek dnia!
Składniki (na 2 porcje):
– 1/4 szklanki płatków owsianych
– 1 duża garść szpinaku
– 2 jabłka
– 1 1/2 szklanki wody
– 1 łyżka soku z cytryny
Płatki owsiane zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości. Szpinak dokładnie myjemy, wrzucamy do kielicha blendera, wlewamy resztę wody i miksujemy. Następnie dodajemy jabłka i sok z cytryny. Blendujemy do czasu aż koktajl będzie miał gładką konsystencję. Jeśli chcemy żeby był rzadszy, dodajmy więcej wody.
Po więcej zdjęć zapraszam na mój profil na Instagramie.
2 komentarze
Zielona Utopia
Pychotka! =)
Iwona
🙂