Odżywianie

Deser jagodowy idealny na upalne dni

Deser jagodowy idealny w upalne dni

Upały nie odpuszczają, co właściwie nawet bardzo mnie cieszy, bo uwielbiam słońce i wysokie temperatury. W takie ciepłe dni nie ma nic lepszego niż zimny deser. Zjedzony w ogrodzie, przy powoli zachodzącym słońcu, w doborowym towarzystwie, smakuje najlepiej.

Dzisiaj powstał deser jagodowy. Mocno schłodzony z powodzeniem zastąpi lody. W dodatku jest lekki, więc po jego zjedzeniu będziecie wciąż czuli się dobrze. Bez obaw mogą go jeść też ci z Was, którzy dbają o linię. To naprawdę całkiem zdrowy deser!

Składniki (na 2 porcje):
– 1 kostka tofu naturalnego (200g)
– 1 szklanka jagód mrożonych
– 2 – 3 łyżki syropu z agawy/klonowego

Tofu delikatnie odsączamy z nadmiaru wody, wrzucamy do kielicha blendera i dokładnie miksujemy. Dorzucamy mrożonych jagód i syropu z agawy lub syropu klonowego, całość blendujemy aż konsystencja będzie gładka i kremowa. Jeśli deser jest dla Was za mało słodki, dodajcie więcej syropu. Deser chłodzę w lodówce, wyjmuję go tuż przed podaniem.

Deser jagodowy idealny w upalne dni

Deser jagodowy idealny w upalne dni

Deser jagodowy idealny w upalne dni

Deser jagodowy idealny w upalne dni

Po więcej zdjęć zapraszam na mój profil na Instagramie 🙂

Dodaj komentarz