Odżywianie

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Nie da się ukryć, że lubię kanapki. Świeże pieczywo z ulubionymi dodatkami zawsze się sprawdza. Jednym z takich dodatków jest dla mnie pasta jajeczna. Jest mnóstwo możliwości jej przygotowania. Ja jednak cenię prostotę i najbardziej lubię, kiedy do przygotowania czegoś mogę użyć tylko kilku składników, które zawsze mam pod ręką.

Do przygotowania tej pasty wystarczą:
– 4 jajka
– 1 łyżka majonezu
– garść szczypioru
– sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. W miseczce dodatkowo rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, posiekany szczypior i przyprawiamy. Ja używam tylko soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i pasta jajeczna gotowa.

Video z tego przepisu możesz znaleźć na moim Tiktoku.

Jeśli jesteś zainteresowany tym, jak smakuje taka pasta w wersji bezjajecznej, wegańskiej, to zapraszam do tego oraz tego wpisu.

pasta jajeczna

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading