Odżywianie

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli jest pyszna, sycąca i naprawdę łatwo się ją robi. Wystarczy zaledwie kilka łatwo dostępnych składników. Więc jeśli szukasz pomysłu na proste i przepyszne smarowidło na kanapki, to jesteś w dobrym miejscu. Wymaga trochę cierpliwości, bo oczyszczenie ryby z ości jest czasochłonne ale naprawdę warto poświęcić chwilę, żeby potem cieszyć się naprawdę dobrym smakiem.

Składniki jakich potrzebujemy do przygotowania tej pasty:
– 100g wędzonej makreli
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 1 łyżka majonezu
– garść szczypioru
– sól i pieprz

Oczyszczoną z ości rybę mieszamy z pokrojonymi w kostkę jajkami. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy według własnego uznania. Pasta kanapkowa z wędzonej makreli super komponuje się z warzywami, warto więc na kanapkę dołożyć świeżą sałatę i np. pomidorki koktajlowe.

Video z tym przepisem możesz zobaczyć na moim Tiktoku.

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading