Odżywianie

Pieczony camembert z bagietką

Pieczony camembert z bagietką

Pieczony camembert z bagietką pierwszy raz zrobiłam całkiem niedawno. Zupełnie nie widziałam czego się mogę spodziewać. Okazało się, że smakuje fantastycznie.

Z przyjemnością powtarzam to danie, bo jest szybkie i w swojej prostocie niezwykłe. Lubię czuć co jem i w tym daniu czuje się każdy składnik. Nie polecam omijania któregokolwiek. Pieczoną bagietkę można natomiast zastąpić np. grzankami i tak też będzie pysznie.

Składniki:
– 1 opakowanie sera camembert
– 1 ząbek czosnku
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– gałązka świeżego rozmarynu
– 1 bagietka
– sól

Ser wyjmij z opakowania, natnij w kratkę i włóż do foremki. Pomiędzy nacięcia włóż pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Na ser wlej 2 łyżki oliwy z oliwek i połóż na wierzch świeży rozmaryn. Bagietkę pokrój w cienkie kromki. Przełóż wszystko na blaszkę do pieczenia. Bagietkę polej resztą oliwy z oliwek. Posyp wszystko odrobiną soli. Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut. Ser najlepiej smakuje na ciepło.

Przepis na pieczony camembert z bagietką w formie video możesz zobaczyć na moim Tiktoku.

Pieczony camembert z bagietką

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading