Odżywianie

Kanapka z mozzarellą i pomidorem

Kanapka z mozzarellą i pomidorem

Kanapka z mozzarellą i pomidorem to moje koło ratunkowe. Nie raz uratowała mi życie, kiedy zmęczona po całym dniu pracy wracałam do domu. Jest smaczna, szybka i prosta. A prostota to zdecydowanie taka cecha, która niezależnie od dziedziny, zawsze się sprawdza.

Nie będę się tu długo rozpisywała, bo czasami mniej słów znaczy więcej. Jeśli lubisz poszczególne elementy, z których składa się ta kanapka, to jestem przekonana, że wszystkie razem również polubisz.

Składniki:
– 2 kromki chleba
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– mała garść rukoli
– 1 kulka mozzarelli
– kilka listków świeżej bazylii
– 1 pomidor
– sól
– pieprz

Pieczywo polej oliwą z oliwek (możesz przed tym przypiec na patelni lub w tosterze). Na kanapki połóż świeżą rukolę. Mozzarellę i pomidora pokrój w plasterki. Na rukolę wykładaj na zmianę mozzarellę, listek bazylii i plasterek pomidora. Kanapki skrop odrobiną oliwy z oliwek, posyp solą i pieprzem. Kanapka z mozzarellą i pomidorem najlepsza będzie zjedzona na świeżo, tuż po przygotowaniu.

Jeśli wolisz instrukcję przygotowania w formie wideo, to zapraszam Cię na mojego Tiktoka.

Kanapka z mozzarellą i pomidorem

Kanapka z mozzarellą i pomidorem

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading