Odżywianie

Tortilla z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Tortilla z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Tortilla z tuńczykiem i czerwoną fasolą to kolejna ekspresowa propozycja na śniadanie, która z pewnością urozmaici poranne posiłki. Więc jeśli tak, jak ja zdarza Ci się jeść kilka dni pod rząd takie samo śniadanie i nie masz pomysłu na to, co innego przygotować, to ten przepis jest dla Ciebie.

Szybkie, proste, smaczne i sycące – tak w kilku słowach można opisać takie śniadanie. Wydaje mi się, że niemal każdy przepis z użyciem tortilli jest super prosty i idealny do przygotowania, kiedy czas nas goni. Jeśli lubisz tortille na różne sposoby, to zajrzyj tutaj, albo tutaj po dodatkowe inspiracje. Myślę, że ta tortilla z tuńczykiem i czerwoną fasolą spełnia wszystkie kryteria dobrego śniadania i dzięki temu zasługuje na wypróbowanie.

Składniki:
– 1 placek tortilli
– 85g tuńczyka
– 70g czerwonej fasoli
– 1 ogórek konserwowy
– 2 łyżki majonezu
– 1/3 łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki i chilli
– 2 łyżki keczupu
– 2 plastry sera żółtego

Fasolę przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojonego w kostkę ogórka, majonez oraz przyprawy i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Tortillę smarujemy keczupem i na połowę placka wykładamy wcześniej przygotowaną pastę. Na wierzchu układamy ser żółty. Składamy na pół i smażymy na suchej patelni z dwóch stron, aż się zarumieni.

Jeśli wolisz zobaczyć sposób przygotowania w formie wideo, to zapraszam Cię na mojego Tiktoka.

Tortilla z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading