Odżywianie

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi to ostatnio moje ulubione śniadanie. Robię je dosłownie kilka minut a potem zajadam się nimi siedząc na hamaku z książką w ręce, w towarzystwie śpiewających ptaków. Taki poranek jest dla mnie idealny.

Uwielbiam te tosty i co najważniejsze smakują nie tylko mnie ale wszystkim, którzy ich próbują. Są tak proste w przygotowaniu, tak szybkie i w dodatku tak pyszne, że już nie ma wymówek! Nie ma opcji, że sięgnę po coś niezdrowego, kiedy jestem głodna.

Składniki (na 2 tosty):
– 2 kromki chleba
– 1/2 awokado
– garstka pomidorków koktajlowych
– sól
– pieprz
– sok z cytryny

Chleb podpiekamy na suchej patelni lub przy pomocy tostera. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki i przekładamy na tosty. Na wierzch układamy pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy szczyptą soli i pieprzem, przed zjedzeniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi

Tosty z awokado i pomidorkami koktajlowymi

Po więcej zdjęć zapraszam na mój profil na Instagramie 🙂

Dodaj komentarz