Odżywianie

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Najprostszy sposób na urozmaicenie kanapek to wszelkiego rodzaju pasty. Zazwyczaj można je zrobić bardzo szybko i niemal zawsze mamy w domu składniki, które po połączeniu dadzą nam świetne smarowidło. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest na to idealnym dowodem.

Czego potrzebujemy, żeby go zrobić?
– 200g twarogu
– 2 łyżki śmietany
– garść posiekanej rzodkiewki
– mała garstka szczypioru
– sól oraz pieprz

Twaróg rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokrojoną w małą kostkę rzodkiewkę, posiekany szczypior, przyprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania. Dokładnie mieszamy. Taki twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, z dodatkiem liści sałaty, np. rukoli.

Jeśli wolisz wersję wegańską, gdzie zamiast twarogu używam tofu, a śmietanę zastępuję roślinnym jogurtem, to zapraszam tutaj.

twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Video z tym przepisem znajdziesz na moim TikToku.

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading