Odżywianie

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo – musztardowym

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo - musztardowym

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo – musztardowym to ostatnio moja ulubiona. Swego czasu jadłam ją niemal codziennie. I po przerwie znowu wróciła do mojego jadłospisu. W jej skład wchodzą tylko takie składniki, które naprawdę uwielbiam. Dlatego mogę zajadać się nią cały czas.

Zanim odkryłam sos agawowo – musztardowy nie przepadałam za sałatkami. Trochę na pewno też dlatego, że się nimi nie najadałam. Teraz bardzo je lubię, bo z dodatkiem tego sosu, każda smakuje świetnie. Czasem robię go trochę więcej i wyjadam łyżeczką. A sałatki jak się okazało mogą być naprawdę sycące. Ta z pewnością jest!

Składniki (na jedną porcję):
– garść ulubionych sałat (u mnie roszponka i szpinak)
– garść czerwonej fasoli (ugotowanej lub z puszki)
– kilka plasterków białej rzodkwii
– 1/4 awokado
– 1/4 czerwonej papryki
– 1 kiszony ogórek

Sos:
– 1 łyżeczka musztardy
– 1 łyżeczka oliwy
– 2 łyżeczki syropu z agawy
– 1 łyżeczka ulubionych ziół

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, na plasterki lub w paski. Na talerzu układamy sałatę a następnie pozostałe warzywa i fasolkę. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie i polewamy sałatkę.

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo - musztardowym

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo - musztardowym

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo - musztardowym

Sałatka z czerwoną fasolą i warzywami z sosem agawowo - musztardowym

Po więcej zdjęć zapraszam Was na mój profil na Instagramie.

Dodaj komentarz