Koktajl z mango, kefiru i pomarańczy to jeden z takich napojów, które świetnie sprawdzają się w upalne dni. Zazwyczaj nie mamy wtedy ochoty na wyszukane dania, sięgamy po to, co nie wymaga długich przygotowań i dodatkowo przynosi orzeźwienie.
Koktajle z mrożonych owoców to idealne rozwiązanie. Użycie w nich mango dodaje trochę egzotyczności, co czyni je wyjątkowymi. Jeśli lubisz koktajle z mango, to oprócz dzisiejszego przepisu, polecam Ci również te sprzed kilku tygodni, znajdziesz je tutaj i tutaj.
Składniki:
– 70g mrożonego mango
– 100g kefiru
– 1/2 pomarańczy
Z pomarańczy wyciskamy sok. Do kielicha blendera wrzucamy mango, wlewamy kefir i sok pomarańczowy. Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji.
Przepisy w wersji video znajdziesz na moim Tiktoku.