Odżywianie

Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią

Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią

Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią to połączenie moich ulubionych produktów. Fetę pokochałam podczas moich pierwszych wakacji w Grecji. Od tamtego czasu jem ją bardzo często.

Tutaj i tutaj znajdziesz jedne z moich ulubionych przepisów z fetą. Dzisiaj dołącza do nich kolejny. Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią, to super pomysł na świeżą, wiosenną kanapkę.

Składniki:
– 2 kromki chleba
– 6-7 pomidorków koktajlowych
– ok. 15 listków bazylii
– 50g sera feta
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– sól, pieprz

Chleb podpiekamy na suchej patelni z obu stron. Do miseczki przekładamy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, dodajemy posiekaną bazylię, wlewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Grzanki przekładamy na talerz, polewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, kładziemy plasterek fety i pomidorki z bazylią.

Przepis w formie video znajdziesz na moim Tiktoku.

Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią

Kanapka z fetą i pomidorkami z bazylią

Leave a Reply

Discover more from Moja pasja - życie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading